Actori-Roluri
Robert Downey, Jr. este Tony Stark / Iron Man
Chris Evans este Steve Rogers / Captain America
Mark Ruffalo este Dr. Bruce Banner / Hulk
Chris Hemsworth este Thor
Scarlett Johansson este Natasha Romanoff / Black Widow
Jeremy Renner este Clint Barton / Hawkeye
Tom Hiddleston este Loki
Clark Gregg este Phil Coulson
Cobie Smulders este Maria Hill
Samuel L. Jackson este Nick Fury
Răzbunătorii (2012, denumire originală Marvel's The Avengers, Avengers Assemble în Marea Britanie și Irlanda este un film american cu supereroi produs de către Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Pictures, pe baza echipei Marvel Comics de supereroi cu același nume.
Este al șaselea film din seria de filme Marvel Cinematic Universe.
Filmul este scris și regizat de Joss Whedon, iar în rolurile principale interpretează actorii Robert Downey, Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård și Samuel L. Jackson.
În Răzbunătorii, Nick Fury, directorul organizației de menținere a păcii S.H.I.E.L.D., îi recrutează pe Iron Man, Captain America, Hulk și Thor pentru a crea o echipă care trebuie neapărat să-l oprească pe fratele lui Thor, Loki, să înrobească rasa umană.
Dezvoltarea filmului Răzbunătorii a început când Marvel Studios a primit un împrumut de la Merrill Lynch în aprilie 2005.
După succesul filmului Iron Man din mai 2008, Marvel a anunțat că Răzbunătorii va avea premierea în iulie 2011.
După ce Johansson a semnat în martie 2009, filmul a fost devansat pentru a fi lansat în 2012.
Whedon a fost adus în cadrul echipei de producție în aprilie 2010 și a rescris scenariul original creat de Zak Penn.
Producția filmului a început în aprilie 2011 în Albuquerque, New Mexico,înainte de a se muta la Cleveland, Ohio, în August și în New York City în septembrie.
Filmul a fost convertit la formatul 3D în faza de post-producție..
Parerea mea: Eu am vazut filmul in 3D, este un film minunat.
Am mers cu parinti mei, iar la inceput nu lea placut de loc. Dar au recunoscut ca pe la jumatate au inceput sa le placa pentru ca au inteles despre ce e vorba..